0
Linguine med sauté af kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

Linguine med sauté af kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kyllingesauté: Skær kyllingebrystet ud i tern af ca. 1 x 1 cm. Skær også courgette og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg og rødløg fint. Sauter kyllingekødet af i halvt olivenolie/halvt smør i en sauterpande. Når det er godt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som ristes med et par minutter. Tilsæt courgette, rød peberfrugt og rødløg som ristes med i 3-4 minutter. Smag sauteen til med salt og peber.

Pasta: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Koges i rigeligt godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand, siger italienerne) med et par teskefulde olivenolie. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af i et dørslag.

Anretning

Vend kyllingesaute og pasta sammen med revet parmesan og hakket basilikum (brug 2/3 her). Smag til med salt og sort peber og anret som vist. Riv det sidste parmesan hen over retten og pynt med hele blade basilikum på toppen. Dryp evt. lidt god olivenolie over til sidst.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

PRODUCERET AF FAMILIEN SGAMBARO

Linguine betyder ”små tunger” på italiensk, og er en klassisk pastatype som egner sig rigtig godt til vongole og blåmuslinger eller bare som de er, med lidt olie, salt og peber samt friskrevet parmesan. Denne smagfulde linguine er udviklet i tæt samarbejde med Signor Sgambaro fra Veneto.

Durumhveden mølles unikt for Il Fornaio i Sgambaros egen mølle. Faktisk mølles durum kernerne hele 6 gange, for at opnå det ønskede resultat. Kun en mindre del af hvedens hårde klid frasorteres. Pastaen presses i bronzeforme og tørres nænsomt.

Med denne unikke process skabes en 50% fuldkornspasta, der både er smagfuld samt bevarer tekstur og smag fra hele durumhveden.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.