Bræk den træede ende af aspargeserne og snit dem i 5 cm lange stykker med et skråt snit. Damp dem møre i en smule letsaltet vand, ca. 2 min. fra vandet koger og skyl dem under koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Befri tomaterne for stilk, skær dem i store tern og snit forårsløg og hvidløg i tynde skiver. Skyl salaten, slyng den tør og bræk bladene i mundrette bidder. Varm lidt olie op på en pande og sauter hvidløget 1 min. uden at det tager farve. Kom tomaterne ved og vend dem godt rundt i olien. Rør hurtigt asparges, forårsløg, eddike og sennep, krydr med salt og peber og varm det lige igennem. Smag til med sukker, salt og peber og anret ovenpå salaten. Høvl flager af parmesan henover og server straks til kød, fisk eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften