0

Lun bagt selleri på frillicesalat med ristede hasselnødder, feta og granatæble (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Sennep

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og skær den i mundrette klodser. Vend klodserne med lidt olie, timian, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre ved 175 grader i ca. 20 min. Rist hasselnødderne separat i ovnen sammen med sellerien til de er blevet fint lysebrune og skallerne er mørk og sprukne. Kom dem over på et rent viskestykke og gnid skallerne af deri. Lad nøddekernerne køle lidt af og hak dem groft. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Halver granatæblet og befri kernerne fra skal og de bitre hvide "skillevægge". Pisk 3 spsk. olie, eddike, dijonsennep, salt og peber og smag til. Vend de varme selleritern med dressingen og lad dem køle lidt af. Bred salaten ud på et fladt fad som en rede og læg selleriternene i hulningen. Drys med granatæblekerner, feta og hasselnødder. Server straks til fx stegt kød, kylling eller vildt.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?