0

Lun bagt selleri på frillicesalat med ristede hasselnødder, feta og granatæble (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og skær den i mundrette klodser. Vend klodserne med lidt olie, timian, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre ved 175 grader i ca. 20 min. Rist hasselnødderne separat i ovnen sammen med sellerien til de er blevet fint lysebrune og skallerne er mørk og sprukne. Kom dem over på et rent viskestykke og gnid skallerne af deri. Lad nøddekernerne køle lidt af og hak dem groft. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Halver granatæblet og befri kernerne fra skal og de bitre hvide "skillevægge". Pisk 3 spsk. olie, eddike, dijonsennep, salt og peber og smag til. Vend de varme selleritern med dressingen og lad dem køle lidt af. Bred salaten ud på et fladt fad som en rede og læg selleriternene i hulningen. Drys med granatæblekerner, feta og hasselnødder. Server straks til fx stegt kød, kylling eller vildt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.