0

Lun bønne-broccolisalat med cherrytomater og croutoner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nip bønnerne, halver dem på midten med et meget skråt snit og del broccolien i mellemstore buketter. Kom begge dele i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække min. 5-7 min. Skær tomaterne i kvarte og hak løg og hvidløg helt fint. Varm 3 spsk. olie op på en pande, kom de drænede bønner og broccoli ved og rist dem 2 min. Tilsæt hvidløg, salt og peber og rist yderligere 2-3 min. Vend tomaterne i, smag til og anret. Drys med croutoner, finthakket rødløg og nigellafrø og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?