Nip bønnerne, halver dem på midten med et meget skråt snit og del broccolien i mellemstore buketter. Kom begge dele i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække min. 5-7 min. Skær tomaterne i kvarte og hak løg og hvidløg helt fint. Varm 3 spsk. olie op på en pande, kom de drænede bønner og broccoli ved og rist dem 2 min. Tilsæt hvidløg, salt og peber og rist yderligere 2-3 min. Vend tomaterne i, smag til og anret. Drys med croutoner, finthakket rødløg og nigellafrø og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Nigellafrø der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.
Kundekommentarer ()