0

Lun kartoffel-bønne-tomatsalat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Skær bønnerne i skrå stykker, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 3-4 min. Halver tomaterne og snit hvidløgsfeddet i tynde skiver. Varm olien op i en sautépande og kom hvidløget ved. Sauter 2 min. og tilsæt tomater, balsamico, oregano, salt og peber. Lad det simre 2-3 min. og kom så de drænede bønner og kartoflerne ved. Varm salaten igennem, smag til og server straks som tilbehør til alle typer af fisk og kød

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.