0
Lun kartoffelsalat med nye radiser og stegt kyllingebryst

Lun kartoffelsalat med nye radiser og stegt kyllingebryst

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersalt
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

Skagen Secret krydderikyllingebryst uden skind
10 min.
Kødet

Krydr kødet med krydderiblandingen og salt over det hele, og gem til senere. 

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup MejerimayonnaiseLys eddikesaltsort pebersukker
15 min.
Dressingen

Bland rygeosten, 1 spsk. eddike og 1 spsk. mayonnaise pr. person, og krydr med salt, peber og lidt sukker. 

Bland ca. 1 spsk. pr. person af kogevandet fra kartoflerne i dressingen, så den ikke er for tyk.

radiserspidskålbrede bønner
20 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skyl radiserne, bønnerne og kålet grundigt, og afdryp for vand. Kog bønnerne i 5-7 min., skyl dem efterfølgende i koldt vand, og skær dem i mundrette stykker. 

Nip top og bund af radiserne, og skær dem i skiver. Kålet skæres i mundrette stykker. 

Skær de kogte kartofler i 1 cm. tykke skiver. Vend alle grøntsagerne i dressingen, og smag til med salt og peber. 

olie
30 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt 2 tsk. olie, læg kyllingebrystet på panden, steg i ca. 5-7 min på hver side, og lad det hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.

45 min.
Anretning

Fordel kartoffelsalaten på tallerkener, og anret kyllingen henover.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
25,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,2 g
Kulhydrat:
44,2 g
heraf sukkerarter:
12,8 g
Kostfibre:
8,2 g
Protein:
41,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?