0

Lun nudelsalat med peanutbutter-gris, syltet agurk og sprød kål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: Orker I ikke at sylte agurk, kan I bare skære den til snack og til nudelsalaten. 

agurkHakket grisekødhvidløgpeanutbutterhoisinsaucelime
1 min.
Syltet agurk og krydret kød

1. kog en lage af 1 dl sukker og 1 dl eddike. Lad sukkeret smelte. 

2. Flæk agurken. Bank den gerne let med en kagerulle. Skær den i grove stykker og vend den med eddikelagen. Krydr med salt og peber. 

3. Steg kødet i olie på en varm pande til den smuldre. Ca. 5-6 min. Eller til kødet er gennemstegt. Hak hvidløg og vend det i kødet sammen med peanutbutter og hoisin. Steg kort. Smag til med limesaft. 

nudlergulerodspidskålrød chiliforårsløg
10 min.
Nudler og grønt

4. Sæt vand over til nudler. Læg nudlerne i kogende vand og lad dem trække møre. Ca. 5 min. Gentag hvis behov. Afdryp. 

5. Skrub eller skræl gulerødderne. Riv dem groft eller skær dem i julienne. S

6. Snit kålen fint. Snit forårsløg og chili. 

Vend forsigtigt nudlerne med kødet på panden. Smag til igen.

27 min.
Anretningen

7. Anret nudler og kød i dybe tallerkner eller store skåle. Top med syltet agurk, kål, gulerod og chili og forårsløg til dem der har lyst. 

Kommentarer og forslag til opskriften