0
Lun nudelsalat med peanutbutter-gris, syltet agurk og sprød kål

Lun nudelsalat med peanutbutter-gris, syltet agurk og sprød kål

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

agurkHakket grisekødhvidløgpeanutbutterhoisinsaucelime
1 min.
Syltet agurk og krydret kød

1. Kog en lage af 1 dl sukker og 1 dl eddike, og lad sukkeret smelte. 

2. Flæk agurken, og bank den gerne let med en kagerulle. Skær den i grove stykker, vend dem med eddikelagen, og krydr med salt og peber. 

3. Steg kødet i olie på en varm pande i ca. 5-6 min., til det smuldrer, og er gennemstegt. Hak hvidløg, og vend det i kødet sammen med peanutbutter og hoisinsauce. Steg kort, og smag til med limesaft. 

TIP: Hvis I vil spare tid, kan agurken blot skæres ud til snackgrønt. 

nudlergulerødderspidskålrød chiliforårsløg
10 min.
Nudler og grønt

4. Kog nudlerne i ca. 5 min., og lad dem trække, til de er møre. 

5. Skrub eller skræl gulerødderne, og riv dem groft, eller skær dem i julienne. 

6. Snit kål, forårsløg og chili. 

Vend forsigtigt nudlerne med kødet på panden, og smag til igen.

27 min.
Anretning

7. Anret nudler og kød i dybe tallerkener eller store skåle, og top med syltet agurk, kål, gulerødder, chili og forårsløg.

Kommentarer og forslag til opskriften