0

Lun pastinakpuré med karamelliserede rødløg, cherrytomater, feta og pesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pil løgene, skær dem i både og vend dem med olie, sukker, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. til de er gyldne og fint karamelliserede.

Skær tomaterne i kvarte, vend dem i og bag yderligere 5 min.

Skræl imens pastinakkerne, skær dem i grove tern og kog dem godt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra pastinakkerne, tilsæt den kogende mælk, smør og et nip salt og blend det til en helt glat puré med en stavblender. Smag puréen til og hold den lun på eftervarmen.

Fordel pastinakpuréen på 4 lune tallerkner. Fordel løg og tomater ovenpå og ovenpå smuldr fetaen henover. Dryp med pestoen og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?