0

Lun pastinaksalat med bacon, bagte cocktailtomater og forårsløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med skærefladen opad. Pres hvidløget og rør det med lidt olie, salt og peber. Pensl olien på tomaterne og bag dem ved 125°C i ca. 30 min. til de er møre. Skræl pastinakkerne, skær dem i både på langs og damp dem møre under låg i lidt letsaltet vand. Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne og rist dem gyldne på en tør pande. Snit forårsløgene i tynde skiver. Pisk 4 spsk. olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber sammen og smag til. Vend de varme pastinakker deri og lad dem marinere 10 min. Anret pastinakkerne på et fladt fad, fordel tomaterne over og drys med bacon og forårsløg. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften