0

Lun rosenkålssalat med æbler, rød chili, ahornsirup og mandler (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens rosenkålene og halver dem. Pil hvidløgene, rens chilien og snit det hele i tynde skiver. Befri æblerne for kernehus og skær kødet (med skræl) i tern. Hak mandlerne groft og rist dem i lidt hed olie på panden til de lige begynder at tage farve. Kom hvidløg og chili ved og rist videre 30 sek. Tilsæt ahornsiruppen og kog det op. Vend æblerne deri, sauter yderligere 2 min. og skrab blandingen over i en skål. Kom lidt mere olie på panden, varm godt op og kom kålen på. Rist 4-5 min. til de er møre med bid. Vend herefter æble-mandelblandingen i, smag til med salt og peber og anret på et lunt fad. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.