0
Lun thaisalat (Laab) med nudler, basilikum og citron

Lun thaisalat (Laab) med nudler, basilikum og citron

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugter (blandede)
1 min.
Bag rodfrugterne

Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme. Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak rødderne i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen.

Vend rødderne i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

hakket oksekød 3-6%thai sweet pork krydderi
10 min.
Steg kødet

Kom kødet i en stor gryde, og varm op ved middel varme. Rør rundt i kødet jævnligt, imens det tilberedes. Det behøver ikke tage farve.

Kom krydderblandingen sammen med kødet (pas på - den er hot).

Når kødet er gennemstegt, slukkes for varmen. 

basilikumhvidløg
15 min.
Forbered urter

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og pluk bladene fra stilken på basilikummen.

fuldkornsnudler
20 min.
Kog nudlerne

Overhæld nudlerne med letsaltet kogende vand, tildæk, og lad nudlerne trække i ca. 9 min. Alternativt kan nudlerne koges i letsaltet vand i ca. 4 min. Si vandet fra.

nam pla (fiskesauce)citron
25 min.
Bland salaten

Kom rodfrugterne op til kødet sammen med hvidløg og basilikum. Vend det hele godt rundt, og smag til med citronsaft og fiskesauce. 

30 min.
Anretning

Servér nudlerne i dybe tallerkener, og anret salaten henover.

Bonusinfo

Thai sweet pork krydderi indeholder:

  • 50% Urtebouillon
  • 20% Korianderfrø
  • 10% Hvide peberkorn
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% Sorte peberkorn
  • 5% Sechuan peberkorn

Næringsindhold pr. person:

Energi:
518 kcal
Fedt:
16,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
51 g
heraf sukkerarter:
16 g
Kostfibre:
13,2 g
Protein:
38,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?