
Befri citrongræsstænglerne for ender og grove yderblade og hak resten groft. Pil hvidløgene, skræl ingefæren (brug ca. 4 cm) og rens chilien for ribber og kerner. Kom det hele i en foodprocessor og hak det helt fint. Snit rødløget i tynde både. Brun skinkekødet i lidt olie på en pande og krydr med lidt salt og peber. Tilsæt de hakkede krydderier og rist i yderligere 2 min. Tilsæt rødløg, fish sauce, saften fra 1 limefrugt, farin og hvidvinseddike, rør rundt og lad det simre i 3-4 min. Tag panden af varmen og lad det køle af i 5 min. Pluk mynte- og korianderblade af stilkene - stilkene kasseres - og vend dem i kødet. Skyl hjertesalaten, bræk den i mundrette bidder og anret den som en rede på et fladt fad. Anret kødet i reden, drys med grofthakkede peanuts og top med 1 limefrugt skåret i både.
Server sammen med lynstegte grøntsager og godt brød.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften