En rigtig efterårspleaser.
Husk at du kan spæde saucen med lidt kogevand fra kartoflerne, for hvem vil ikke gerne have mere sauce ?
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand. Snit porren i skiver, kom dem ned til kartoflerne, og kog det hele mørt. Sigt vandet grundigt fra, og mos det groft. Smag til med salt, lidt olivenolie og smør.
Brun kødet i 3-4 min. i olivenolie i en sauterpande. Krydr med salt og peber, og tag det af panden.
Pil hvidløg og løg, og snit begge dele fint. Sautér dem på den varme pande, uden at de tager farve. Rens champignon, og snit dem i skiver. Kom dem med på panden, og lad dem brune let. Krydr med salt og peber.
Tilsæt 1/2-1 dåse tomatpuré, og lad det stege kort. Kom laurbærblade ved, og tilsæt fløde. Lad det hele småkoge i 8-10 min. Rør jævnligt, og spæd gerne med kartoffelvand, hvis det tykner for meget.
Smag til med salt, peber og et nip sukker.
Nip enderne af bønnerne, og damp dem i 1-2 cm kogende, saltet vand i ca. 5-10 min. De må ikke være rå. Sigt vandet fra. Skær tomaterne i små tern, og vend dem med de lune bønner, salt, peber, lidt olivenolie og lidt lys eddike.
Anret det på et lille fad.
Tilsæt kødet til mormorgryden, og lad det varme kort. Smag til med salt og peber.
Anret knuste kartofler med mormorgryde, og servér straks med bønnesalat.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()