Jeg skræller ikke ingefæren.
Den er økologisk, og bare den er skrubbet og fri for jord, er jeg tilfreds.
Men foretrækker du, at skrælle den, kan du sagtens gøre det.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Steg kødet i olie i en varm wok i 2-3 min., krydr med salt, peber og sukker, og tag det op af wokken.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Snit pak choy groft, skær hvidløg i tynde skiver og rødløg i både.
Steg først gulerødderne i olie i den varme wok i 1-2 min. Tilsæt løg, og lad dem stege i ca. 1 min. Tilsæt tilsidst pak chok og hvidløg, og lad det stege i 2-3 min. Krydr med salt og peber.
Kom kødet, inkl. den væde det har smidt, tilbage i wokken.
Riv ingefær (efter smag), og tilsæt både ingefær og teriyakisauce. Hvis du synes den er for tør, kan du også tilsætte en smule vand efter behov.
Steg kort, og smag til med salt og peber.
Snit forårsløg fint, og hak peanuts.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med teriyaki grønt og gris, og afslut med hakkede peanuts og fintsnittede forårsløg.
Kommentarer og forslag til opskriften