Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
2. Steg kødet i olie i en varm wok ved høj varme i ca. 4-5 min., til kødet er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt og lidt sukker, og tag det op af wokken.
3. Snit hvidløg i tynde skiver, og riv ingefær (ok med skræl på). Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Skær broccolien i mundrette buketter, og brug også stokken (skræl den, og skær den i stave).
4. Varm wokken op igen, og tilsæt evt. lidt mere olie. Steg alle grøntsagerne i den varme wok i 1-2 min. Kom kødet tilbage i wokken, tilsæt teriyakisauce og evt. en smule koldt vand, og kog op ganske kort, gerne under låg.
Tip: Vil du have mere sauce, kan du tilsætte lidt soja sauce og vand rørt med majsstivelse. Det giver en lidt tykkere sauce.
5. Snit forårsløg fint, og hak peanuts.
6. Anret ris i dybe tallerkener. Top med lynstegt gris og grønt, drys med forårsløg og peanuts, og servér straks.
Kommentarer og forslag til opskriften