Forvarm ovnen til 200 grader.
Krydr fisken godt med salt, og lad den stå til senere.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i tynde stave. Spred rodfrugterne ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.
Bag rodfrugterne i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve, og er blevet møre.
Skyl korianderen, afdryp den for vand, og hak både blade og stilke groft.
Skyl chilien, pil hvidløg og rødløg, og snit alle tre dele i tynde skiver.
Kom løg, hvidløg og chili på en pande sammen med saften fra appelsinen, og bring det i kog. (Pas på med mængden af chili, den er stærk).
Når det koger, tilsættes citronsaft og koriander. Skru ned for blusset, og læg fisken henover urterne med skindsiden opad. Kom låg på, og lad retten simre, indtil man kan trække skindet af fisken.
Smag til med salt, og servér.
Servér fisken med de bagte rødder og spelten.
Kundekommentarer ()