0

Lynstegt oksekød med pak choy, broccoli og peanutsauce

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Hak hvidløgene helt fint og kom dem i en kasserolle sammen med peanutbutter, brun farin, soyasauce, sesamolie, tabasco og 2 dl vand. Varm det stille og roligt op under omrøring - det bør ikke koge!! - til konsistensen er lind og cremet. Tilsæt mere vand hvis saucen skal være tyndere. Smag til med soyasauce og limesaft og hold saucen lun til den skal vendes i wokken.

Wok: Dup wokstrimlerne fri for væde. Del broccolien i mundrette buketter og skær baby pak choy’erne i kvarte på langs - bladene skal hænge sammen i stokken. Nip ærterne og del dem med et skråt snit på midten. Varm et skvæt olie godt op i en wok og brun kødet - gerne i 2 omgange - i 2-3 min. Tilsæt broccoli og pak choy og rist videre i 3-4 min. Vend ærterne i, rør rundt i 1 min. og rør derefter peanutbutter i. Lad det simre til grøntsagerne lige er møre - men med et sprødt bid - og smag til med salt og peber. Server retten i wokken, drys med hakket koriander og saltede peanuts og top med limefrugt skåret i både.

Server sammen med jasminris eller nudler og en sprød grøn salat (fx med agurk, spirer og mynte).

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.