0

Lynstegt oksekød med pak choy, broccoli og peanutsauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Hak hvidløgene helt fint og kom dem i en kasserolle sammen med peanutbutter, brun farin, soyasauce, sesamolie, tabasco og 2 dl vand. Varm det stille og roligt op under omrøring - det bør ikke koge!! - til konsistensen er lind og cremet. Tilsæt mere vand hvis saucen skal være tyndere. Smag til med soyasauce og limesaft og hold saucen lun til den skal vendes i wokken.

Wok: Dup wokstrimlerne fri for væde. Del broccolien i mundrette buketter og skær baby pak choy’erne i kvarte på langs - bladene skal hænge sammen i stokken. Nip ærterne og del dem med et skråt snit på midten. Varm et skvæt olie godt op i en wok og brun kødet - gerne i 2 omgange - i 2-3 min. Tilsæt broccoli og pak choy og rist videre i 3-4 min. Vend ærterne i, rør rundt i 1 min. og rør derefter peanutbutter i. Lad det simre til grøntsagerne lige er møre - men med et sprødt bid - og smag til med salt og peber. Server retten i wokken, drys med hakket koriander og saltede peanuts og top med limefrugt skåret i både.

Server sammen med jasminris eller nudler og en sprød grøn salat (fx med agurk, spirer og mynte).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?