0

Lynstegt oksekød med rosmarin og rucola, vandmelon-fetasalat og sennepssauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Kom balsamico og honning i en lille gryde, kog det ned ved middel varme til det er blevet til en cremet tyk glace og køl af. Skær vandmelonkødet i tern på 1 cm og bred dem ud i et lavt fad. Snit forårsløget i tynde skiver, fordel løget over melonen og smuldr fetaen henover. Krydr med salt og peber og dryp 2-3 spsk. glace udover.

Sauce: Rør kalvefond, fløde og maizena sammen i en gryde og kog det forsigtigt op under omrøring til saucen er blød og cremet. Smag til med dijonsennep, salt og peber.

Kød: Befri roastbeefen for snor og skær kødet i tynde skiver. Skyl rucolaen, slyng det fri for vand og anret det i bunden af et lavt fad. Riv rosmarinbladene af stilkene og hak dem fint. Varm lidt olie godt op på en pande og lynsteg oksekødet et par skiver ad gangen – krydr med hakket rosmarin, salt og peber undervejs. Læg det varme kød ovenpå rucolaen og fortsæt til alt kødet er brugt. Vend kød og rucola sammen og server straks.

Giv små ovnbagte kartofler og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften