0
Lynstegt ising i ponzu med mynte
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
isingfilet uden skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i tynde skiver, krydr dem godt med salt, og gem dem til senere.

speltkerner
3 min.
Spelt

Kom speltkernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil de er møre.

gulerodskalotteløghvidløgingefærmynte
5 min.
Urter

Skræl gulerødderne, og pil skalotteløgene og hvidløget. Hak gulerødderne i stave og skalotteløgene i tynde strimler.

Skræl ingefæren, og riv den og hvidløget på den fine side af et rivejern. 

Skyl mynten, afdryp den for vand, og hak den groft.

citrontamari soya saucesukker eller honning
15 min.
Stegning og ponzu

Varm en pande op ved høj varme.

Når den er rygende varm, steges gulerod og skalotteløg i lidt olie. 

Når det har fået godt med farve, skrues lidt ned for blusset. Tilsæt hvidløg, ingefær, mynte, fisk, soya, citronsaft og 1/2 tsk. honning (evt. sukker) pr. person. Lad retten simre i 1-2 min., indtil fisken bliver helt hvid.

Tag panden af varmen.

25 min.
Anretning

Servér fisken i ponzusaucen med speltkerner til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
565 kcal
Fedt:
18,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
56,8 g
heraf sukkerarter:
15,1 g
Kostfibre:
13,6 g
Protein:
35,5 g