0

Lynstegt spidskål med grønne bønner og cashewnødder (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder, Sulfitter, Sesam, Jordnødder, Cashewnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Trim spidskålen, fjern stokken og snit resten i fine tynde strimler. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Del dem på midten med et meget skråt snit. Rør pressede hvidløg, chili, soja, citron, sherry, ingefær og et godt kværn peber sammen til en sauce. Varm lidt olie godt op i en wok og rist nødderne til de er gyldne og dryp dem af på køkkenrulle. Kom lidt mere olie i wokken og rist bønnerne 5-7 min. Kom kålen ved og rist yderligere 3 min. til det lige begynder at mørne. Vend saucen i og lad det simre et minut og vend nødderne i. Server straks som den er med nudler til eller som tilbehør til stegt fisk, kylling eller gris.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?