0
Lynstegt vildt med bacon, rustik mos og lun kålsalat

Lynstegt vildt med bacon, rustik mos og lun kålsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvor heldig er du lige, at få vildt leveret lige til døren.

Nemt, skønt og ægte efterårsmad!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinaksmå kartoflerhvidløgforårsløg
1 min.
Mos

Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove stykker. Skrub/skyl kartoflerne, og halvér dem. Pil hvidløg, og kom det hele i en gryde med kogende, usaltet vand. Kog under låg ca. 10-15 min., til det er mørt. 
Sigt vandet fra, og lad rødderne dampe af, så alt vand forsvinder. Mos det hele groft med et piskeris, og krydr med salt, en smørklat og lidt olivenolie.

Snit forårsløg fint (gem lidt toppe til servering), og vend dem i mosen. Smag til med salt og peber.

bredbladet persillegrønkålæbler
8 min.
Persilleolie og lun salat

Blend groftplukket persille med 1/2-1 dl olie.

Pluk grønkål fint, og skær æblerne i både. Steg begge dele i olivenolie i 3-4 min. på en varm pande. Krydr med salt. 

vildtkød i strimlerbacon i ternløg
15 min.
Vildt

Steg kødet i olivenolie på en SUPER varm pande i 2-3 min. (brug evt. den fra grønkål). Krydr med salt og peber, og tag kødet af panden. 

Snit løg i slanke både, og steg løg og bacon sammen på den varme pande i 8-10 min. Krydr med salt og peber. Vend ganske kort kødet med på panden igen lige inden servering. 

28 min.
Anretning

Anret mos i dybe tallerkener, top med kød, dryp med persilleolie, og drys med forårsløg. Servér straks med lun grønkålssalat til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?