0

Lynstegt vildt med vintergrøntsager, bacon og brune svampe

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens skalotteløgene, alle rodfrugterne og svampene. Skær skalotteløgene i tynde både, rodfrugterne i tynde stave og del svampene i kvarte.

Rist baconen gylden og let sprød i en wok. Tag den op med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Rist svampene ved middel varme i det resterende baconfedt og tag også dem op. Skru op for varmen og lynsteg kødet ad to omgange i olivenolie til det lige har taget farve. Tag kødet af panden og gentag med skalotteløg og rodfrugter - husk kun at stege lidt ad gangen, da det let begynder at koge.

Kom rødvin, kalvefond, rosmarin, stjerneanis, laurbærblade og tomatpuré i den tomme wok og lad det koge ind til det halve. Tag de hele krydderier op og vend kød, bacon og alle grøntsagerne i saucen. Varm det igennem og smag til med salt og peber. Drys med friskhakket koriander og server straks.

Giv basmatiris, en sprød grøn salat og naanbrød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.