0

Lynstegte marinerede wokstrimler med forårsløg, sugar snaps, ingefær, chili og hvidløg

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Kom risvinseddike, sojasaue, honning, 1 spsk. fintrevet ingefær, chiliflager og spidskommen i en frysepose og ryst det godt sammen. Tilsæt kødet ved og ryst igen til kødet er dækket af marinaden. Pres luften ud af posen, slå en stram knude på den og læg den i køleskabet i mindst 30 min. - gerne et par timer.

Fyld: Skræl resten af ingefæren og skær den i helt tynde tændstikker. Trim forårsløgene og snit dem i 1½-2 cm brede stykker med et meget skråt snit. Pil hvidløgene og snit dem i helt tynde skiver. Befri chilien for stilk og kerner og snit kødet i fine tynde skiver. Rør maizenaen ud i 2 spsk. koldt vand og hak korianderen groft.

Lynstegning: Varm et skvæt olie rigtigt godt op i en wok. Dræn imens kødet og dup det tørt. Lynsteg kødet af 3 omgange til det lige har taget farve - ca. 1 min. - tag kødet op med en hulske og lad wokken blive ordentlig varm før næste hold kød lægges i - og saml al kødet i en skål. Kom en smule ekstra olie i wokken og rist chili og hvidløg i 30 sek. Tilsæt ingefæren og rist i yderligere 30 sek. Tilsæt kød og udrørt maizena og vend godt rundt. Vend forårsløg og sukkerærter i og lad det hele simre 1 minuts tid. Smag til, drys med koriander og server straks.

Server sammen med jasminris og en frisk grøn salat med mango, avokado og rødløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?