0

Lynstegte oksewokstrimler med kartofler, ingefær og forårsløg

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, lad dem køle af og skær dem i grove stykker.

Hak ingefær, hvidløg og skalotteløg helt fint. Snit forårsløgene i tynde skiver (skal først vendes i retten lige før servering).

Lynsteg kødet i en wok i lidt olie til det er brunet af og tag det op igen. Kom lidt mere olie i wokken og rist ingefær, hvidløg, skalotteløg, karry og chiliflager i 1 min. Tilsæt kartoflerne og vend dem rundt i 1 min. Hæld bouillon og risvin i wokken, vend kødet i og varm det hele hurtigt igennem.

Opløs maizenaen i lidt vand og jævn retten. Vend forårsløgene i wokken, dryp med en lille smule sesamolie, smag til med salt og peber og server straks.

Server sammen med dampede eller lynstegte grøntsager, en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær