0

Lynstegte wokstrimler og nudler med varm broccolisalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Start med at lave en sauce til salaten: Hak 1½ rødløg, 1 fed hvidløg, renset chili og ingefær fint og sauter dem i lidt olie. Tilsæt peanutbutter, sukker, ½ dl vand, citronsaft og 1 spsk. soja og lad det simre 2-3 min. ved svag varme - kom mere vand i hvis nødvendigt. Del broccolien i små buketter og skær stokken i små tern. Snit den røde peber i tern og ærterne i 1 cm brede stykker med et skråt snit. Sauter alle tre dele i lidt olie, uden de tager for meget farve, til de er møre med et sprødt bid. Rør peanutbuttersaucen i, smag til med salt og peber og server straks.

Okse: Kom ægnudlerne i en skål, hæld kogende vand over til det dækker og lad dem trække i 10 min. (eller efter anvisning på pakken). Skær 1½ rødløg i tynde både og hak 2 fed hvidløg fint. Del svampene i mindre stykker og striml pak choyen i brede baner. Varm lidt olie godt op i en wok og lynsteg kødet 2-3 min. Tag kødet op, kom mere olie i wokken og lad det blive godt varmt igen. Lynsteg løg og hvidløg til løgene begynder at blive bløde og tilsæt derefter svampene. Steg videre i ca. 5 min. Kom kød, pak choy, drænede nudler, sherry, 8 spsk. soja og ristede sesamfrø ved og vend alle ingredienserne sammen i 2-3 min. Smag til og server straks.

Giv godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften