0

Lyssej i fad med cherrytomater og timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

porresquashcherry- eller blommetomater
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.

Hak porren og squashen groft, overfør til et ildfast fad og tilsæt tomaterne hele. Vend grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber. Bag i ca. 10 min., indtil grøntsagerne falder lidt sammen.

lyssejfilet med skindkrystal karl
10 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, riv osten henover og krydr med salt.

timiansmørkrystal karl
15 min.
Dræn bønnerne

Dræn bønnerne for væde og skyld dem hurtigt under koldt vand.

Kom bønnerne i fadet med de bagte grøntsager og tilsæt smørret, timianen og 1 tsk. balsamico pr. person. Bland det godt sammen og anret fiskestykkerne henover. 

Bag retten i færdigt i ca. 6-10 min., indtil fisken begynder at flage.

25 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!