Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Skær fisken i portionsstørrelser, krydr den med salt på alle sider og læg til side.
Hak sellerien og hvidløget fint og overfør til en gryde med olie. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er gyldne.
Tilsæt tomatsugoen og lad det simre stille og roligt.
Skær løget fint, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i lidt olie i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Når risene er kogt færdigt, vendes de med kålene og smages til med salt og peber.
Kom fisken i tomatsovsen og lad den tilerede i ca. 5 min., indtil den begynder at flage.
Kom creme frisken i rødløget og smag dressingen til med salt og peber.
Servér fiskeretten med de brune ris og rødløgsdressingen.
Kundekommentarer ()