0

Lyssej i tomatsovs med palmekål og syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

lyssejfilet uden skind
5 min.
Skær fisken

Skær fisken i portionsstørrelser, krydr den med salt på alle sider og læg til side.

bladsellerihvidløgtomatsugo
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak sellerien og hvidløget fint og overfør til en gryde med olie. Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de er gyldne.

Tilsæt tomatsugoen og lad det simre stille og roligt.

rødløg
15 min.
Sylt rødløget

Skær løget fint, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

palmekål
20 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i lidt olie i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. 

Når risene er kogt færdigt, vendes de med kålene og smages til med salt og peber.

creme frisk 9%
25 min.
Tilbered fisken

Kom fisken i tomatsovsen og lad den tilerede i ca. 5 min., indtil den begynder at flage.

Kom creme frisken i rødløget og smag dressingen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fiskeretten med de brune ris og rødløgsdressingen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
559 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
55,2 g
heraf sukkerarter:
10,4 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
34,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?