Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt/brunt. Gentag, indtil vandet er klart.
Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende.
Skær fisken i portionsstørrelser, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Hak bladselleri og hvidløg fint, og overfør det til en gryde med olie.
Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, til de er gyldne.
Tilsæt tomatsugo, og lad det simre stille og roligt.
Skær rødløget fint, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. pers. og lidt salt.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker, og sæt en pande over ved høj varme.
Når den er rygende varm, steges kålen i lidt olie i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Vend risene med kålen, når de er kogt færdige, og smag til med salt og peber.
Kom fisken i tomatsovsen, og lad den tilberede i ca. 5 min., indtil den begynder at flage.
Tilsæt creme frisk til rødløget, og smag det til med salt og peber.
Servér lyssej i tomatsovs med ris med palmekål og de syltede rødløg.
Kommentarer og forslag til opskriften