Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ca. 25 min., indtil kartoflerne begynder at rynke og er blevet møre. Rør rundt undervejs.
Skræl asparges, og overfør dem til en pande, der passer i størrelsen. Dæk bunden af panden med vand, og krydr asparges godt med salt. Kom låg på panden, og damp asparges ved middelhøj varme i 6-7 min., indtil de er glasklare og møre. Læg aspargeserne over på et fad.
Lige før servering krydres asparges med peber og toppes med revet ost.
Bland følgende pr. person i en stor skål: 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt.
Skær æble i små tern, og overfør dem og edamamebønnerne til skålen med dressing.
Riv salaten i mindre stykker, og kom dem i salaten.
Vend det hele godt rundt, og smag til med salt og eddike.
Varm en pande op ved høj varme.
Skær fisken i portionsstykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med kartofler, asparges og salat.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kundekommentarer ()