Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Pil løgene og halvér dem. Kom 1 tsk. olie pr. person på en pande. Læg løgene på panden med skæresiden nedad. Steg løgene med låg på ved middel varme i ca. 10 min., indtil løgene har fået farve og er blevet møre.
Kog bønnerne i saltet vand i 5 min. Lad dem dampe af i en sigte.
Riv ingefæren ned i en lille skål. Tilsæt soyaen og creme frisken. Rør rundt og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Fordel risene i skåle og anret fisken, løgene, bønnerne og dressingen henover.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften