0
Bowl med stegt kuller/hvilling, grønne bønner og ingefærdressing

Bowl med stegt kuller/hvilling, grønne bønner og ingefærdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

nye løg
3 min.
Steg løgene

Pil løgene og halvér dem. Kom 1 tsk. olie pr. person på en pande. Læg løgene på panden med skæresiden nedad. Steg løgene med låg på ved middel varme i ca. 10 min., indtil løgene har fået farve og er blevet møre.

grønne bønner
10 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5 min. Lad dem dampe af i en sigte.

tamari soya sauceingefærcreme frisk 9%
15 min.
Rør dressingen

Riv ingefæren ned i en lille skål. Tilsæt soyaen og creme frisken. Rør rundt og smag til med salt og peber.

kullerfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle og anret fisken, løgene, bønnerne og dressingen henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
562 kcal
Fedt:
27,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
43,1 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
31,9 g