0
Hvilling/kuller med polenta og stegt porre

Hvilling/kuller med polenta og stegt porre

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 538 kcal

Fedt: 19g

Kulhydrat: 52,9g

Protein: 34,9g

Kostfibre: 8,6g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvillingfilet med skindolie
1 min.
Fisken

Sæt ovnen på 120 °C. Læg fisken i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person og krydr med salt på begge sider.

polentamel
3 min.
Polenta

Kom 200 g vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du polentamelet, mens du pisker. Skru ned til lav varme, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

porreglaskål
10 min.
Grøntsagerne

Skær bunden og det groveste af toppen af porren og flæk den på midten. Skyl porren grundigt, afdryp for vand og adskil løglagene fra hinanden. Porren skal steges, så hvis de er for lange til at passe til din pandes størrelse, kan du halvere dem.

Glaskålen skylles, skrælles og skæres i klodser på 2x2 cm.

15 min.
Fisken

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den med jævne mellemrum. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

citronsort peberolie
20 min.
Grøntsagerne

Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt 2 tsk. olie pr. person og steg porren. Porren skal stege ca. 2 min på hver side, til de er mørkgyldne og møre.

Tag porren af varmen og bland den med glaskålen. Vend grøntsagerne i 1 tsk. olie pr. person, salt, citronsaft, og friskkværnet peber.

kærnemælk
25 min.
Polenta

Tilsæt kærnemælken til polentaen og varm den op igen og smag til med salt. Juster mængden af kærnemælk, så det passer til den konsistens, der ønskes.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Fordel polentaen i bunden af en dyb tallerken med fisk og grønt henover og top med revet ost.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?