0

Lyssejruller med røget laks og dild serveret med paprikasauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Saucen: Pil og hak skalotteløget. Steg det i lidt olie til det er klaret. Tilsæt 5 dl hønsefond og lad det koge op. Det skal koge ind til halvdelen. Mens det koger går du i gang med fisken.

Fisken: Del lyssejen så du ender med 6 nogenlunde ens stykker. Der kan være forskel på udskæringerne, men forsøg at ende med 6 nogenlunde ens stykker. Kom lidt salt og peber på filetstykket, og læg et tyndt stykke røget laks på. Læg lidt hakket dild ovenpå og rul derefter lyssejfilet og laks sammen. Lås ”rullerne” med toppen af et forårsløg som du har delt på langs og sæt til sidst en kødnål i for at holde det hele sammen. Læg "rullerne" i Weber Style fiskefad som du har smurt med rapskimolie forinden. Sæt fadet i køleskabet til det skal på grillen.

Kartofler: Kartoflerne skæres på kryds (en dobbelt Hasselbach) og drysses med hvidløgssalt.

Ved grillen: Læg kartoflerne i din Weber Style grøntsagskurv og sæt den på grillen, som er forvarmet til medium. Mens kartoflerne får de første 30-40 minutter, ordner du broccoli og gulerødder: Broccolien deles i mindre buketter og gulerødderne skrælles og skæres i tern. Når kartoflerne er halvt færdige, begynder de at lukke sig op. På det tidspunkt lægger du gulerødder og broccoli på.

Grøntsagerne skal have 30-40 minutter. Mens kartofler og grøntsager bliver færdige, laver du saucen færdig: Hønsefonden er kogt ind til det halve, så nu tilsætter du 2 dl hvidvin og lader den koge ind igen. Når den er kogt ind, tilsætter du 2 dl fløde og 1 tsk. paprika. Saucen skal nu stå ved svag varme og må ikke koge. Farven skulle gerne blive laksefarvet.

Da der ikke plads til begge Weber Style fade på grillen, tager du nu grøntsagerne af og holder dem varme i din forvarmede ovn (150 grader).

Sæt Weber Style fadet på grillen og giv fiskerullerne ca. 15–20 minutter. Kødet skal være hvidt, når de er færdige. Du kan se lidt saft trække ud under fiskerullerne.

Server det hele med et smil og eventuelt et koldt glas hvidvin - gerne fra Alsace…..

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften