0
"Mac'n'cheese" på trofiepasta med sej og spinat

"Mac'n'cheese" på trofiepasta med sej og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

trofieparmigiano reggiano (Parmesan)spinat
1 min.
Forberedelse:

Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft! 

Kog trofie pasta i rigeligt, saltet vand i 3-4 minutter. Dræn vandet fra i et dørslag, og lad pastaen dampe godt af.

Skyl spinat grundigt i koldt vand, og slyng det tørt i en salatslynge. Riv parmesanen fint.

mørksejfilet uden skind
3 min.
Fisk forberedelse:

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på begge sider. Lad dem stå i et par minutter, mens du forbereder de næste skridt i retten. 

bechamelsovsspinatrevet Gou dan
5 min.
Ostesovs med spinat:

Kog bechamel op i en tykbundet gryde - pas på den ikke brænder på. Når den koger, tilsættes spinat. Kog op, og tilsæt 2/3 af den revne Gou dan ost. Smag til med salt og peber.

raspmørksejfilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)
8 min.
Sådan samles retten:

Vend ostesovs og spinat sammen med den kogte pasta. Kom fiskestykkerne i et smurt ildfast fad. Fordel pasta, spinat og sovs over fisken i et jævnt lag. Drys med rasp, og kom et par klatter smør på. Drys revet parmesan over. Bag i den 225 grader forvarmede ovn i 7-10 min.

20 min.
Anretning:

Retten sættes på bordet direkte i det ildfaste fad.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?