0
Madpandekager med svinekoteletter i tomatsovs og koriander, græsk yoghurt og citron

Madpandekager med svinekoteletter i tomatsovs og koriander, græsk yoghurt og citron

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærtemel
1 min.
Rør pandekagedejen

Pisk kikærtemelet med 1,25 dl vand og 1/2 spsk. olie pr. person til en konsistens ligesom en pandekagedej. Krydr med lidt salt, og lad dejen hvile lidt.

kotelet af gris
5 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Skær kødet i stykker på ca. 2x2 cm., og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil de får masser af farve på 2 sider. Kødet behøver ikke være gennemstegt.

champignonsrødløg
10 min.
Skær grøntsagerne

Skær rødløg og champignons i kvarte, og tilsæt dem til kødet.

Lad det hele stege i ca. 5 min. ved høj varme ved jævnlig omrøring.

flåede tomater
15 min.
Tilsæt tomaterne

Hæld de flåede tomater i retten, lad den simre indtil servering, og smag til med salt og peber.

20 min.
Bag pandekagerne

Varm en pande op til høj varme, og tilsæt 1/2 spsk. olie. Hæld ca. 1/2 dl. pandekagedej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Steg i ca. 1 min., til den får en mørk overflade. Vend dejen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør pandekagen til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så den holder sig lun.

bok choycitronkoriander
25 min.
Hak salaten

Hak bok choy og koriander groft, og overfør begge dele til en skål. Vend det godt rundt med citronsaft, salt og peber.

græsk yoghurt 2 %
30 min.
Anretning

Servér pandekagerne med yoghurt, koteletter og bok choy salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
530 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
34,5 g
heraf sukkerarter:
8,5 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
40,7 g