Bund: Bland 2½ dl vand, 1 tsk. salt og 4 spsk. olie i en skål og rør grahamsmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, saml dejen uden at ælte for meget og læg den på køl i 30 min. Rul tærtedejen ud og beklæd en stor smurt tærte (eller springform, 30 cm i diameter og med høje kanter). Dejen skal gå et par cm op over kanten på formen. Stil bunden på frost indtil brug.
Tærte: Skræl gulerødder og pastinak og snit dem, bladselleri og løg i små tern. Pil og hak hvidløget fint. Brun kødet af i lidt olie med salt og peber. Kom grøntsagerne ved og sauter 3-4 min. Kom tomatpure, sukker og alle krydderierne ved sammen med 2 dl vand. Lad det simre 15 min. under låg til det er kogt godt sammen. Vend rosiner og pinjekerner i og kom fyldet i tærten. Pisk æg, kaffefløde, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Vend let rundt med en gaffel og fold det "overskydende" tærtedej indover. Sæt tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. til æggemassen har sat sig, bunden er færdigbagt og overfladen er gylden.
Server tærten lun med en stor fyldig salat og en krydderurtedressing til.
Kundekommentarer ()