0

Madtærte med hakket skinkekød, urter og varme krydderier

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten

Fremgangsmåde

Bund: Bland 2½ dl vand, 1 tsk. salt og 4 spsk. olie i en skål og rør grahamsmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, saml dejen uden at ælte for meget og læg den på køl i 30 min. Rul tærtedejen ud og beklæd en stor smurt tærte (eller springform, 30 cm i diameter og med høje kanter). Dejen skal gå et par cm op over kanten på formen. Stil bunden på frost indtil brug.

Tærte: Skræl gulerødder og pastinak og snit dem, bladselleri og løg i små tern. Pil og hak hvidløget fint. Brun kødet af i lidt olie med salt og peber. Kom grøntsagerne ved og sauter 3-4 min. Kom tomatpure, sukker og alle krydderierne ved sammen med 2 dl vand. Lad det simre 15 min. under låg til det er kogt godt sammen. Vend rosiner og pinjekerner i og kom fyldet i tærten. Pisk æg, kaffefløde, salt og peber sammen og hæld det over fyldet. Vend let rundt med en gaffel og fold det "overskydende" tærtedej indover. Sæt tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. til æggemassen har sat sig, bunden er færdigbagt og overfladen er gylden.

Server tærten lun med en stor fyldig salat og en krydderurtedressing til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?