0

Mager Bahn Mi med marineret skinkemignon, letsyltet gulerod og kinaradise, koriander og chili

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Fjern de grove yderblade på citrongræsset og pil skalotteløg og hvidløg. Hak det hele helt fint og rør det sammen med 1 dl sukker, fish sauce, sesamolie, soja, 2 spsk. olie og 1 tsk. friskkværnet peber. Kom kødet i en frysepose, hæld marinaden i og ryst godt. Pres luften ud af posen, slå knude på og lad kødet marinere på køl i mindst 30 min. - men meget gerne natten over.

Syltet grønt: Skræl gulerødder og kinaradiser og skær dem i lange tændstiktynde strimler. Kom dem i en skål, drys med 2 spsk. sukker og 1 tsk. salt og brug hænderne til at ælte det godt ind i grøntsagerne i 3-5 min. til grøntsagerne smider væde og er blevet godt mørnet. Hæld grøntsagerne i et dørslag, skyl dem under koldt vand og dup dem tørre i et viskestykke. Rør eddike, 2 dl sukker og 2 dl vand godt sammen i en skål, tilsæt grøntsagerne og læg pres på - fx en tallerken - så de holdes dækket. Lad dem marinere i en times tid før servering.

Kød: Tag kødet op af marinaden og grill det på alle sider på en varm grillpande. Læg kødet i et ovnfast fad, stik et stegetermometer i og sæt stegen i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til centrumtemperaturen når 60 grader. Lad kødet hvile tildækket i 15 min. og skær stegen i tynde skiver ved servering.

Samling: Rens chilierne og snit dem i tynde skiver. Skyl salatbladene og hak korianderen groft. Del hver baguette i 2 og flæk dem som hotdogbrød. Smør dem med mayonnaise, læg salatblade, chili og koriander på og top med skiver af skinkemignon, syltet grønt og lidt chilisauce.

Server sammen med en nudelsalat eller ovnbagte kartoffelbåde.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?