0

Majs-spidskålschowder med bacon og cherrytomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Befri majskolberne for blade og "hår" og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Flæk det halve kål på langs, skær stokken væk og snit kålen i korte, fine strimler. Pil løg og hvidløg og hak det helt fint. Sauter 50 g bacon i en tykbundet gryde til det er let brunet. Kom løgtern ved og sauter til de er klare. Rør majskernerne i og rist dem med 2 min. Vend kål og chiliflager i, hæld fond, mælk og fløde på og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad grøntsagerne simre 20-25 min. til de er møre. Rist imens resten af baconen sprød på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Skær tomaterne i fine små tern. Kom halvdelen af grøntsager og væden i en blender og kør det glat. Rør det igen i gryden med de resterende grøntsager, varm igennem og smag til. Server chowderen i dybe skåle drysset med tomattern, ristet bacon og gerne klippet purløg. Server med masser af brød og evt. en rest kold kylling til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?