0

Majs-spidskålschowder med bacon og cherrytomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Befri majskolberne for blade og "hår" og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Flæk det halve kål på langs, skær stokken væk og snit kålen i korte, fine strimler. Pil løg og hvidløg og hak det helt fint. Sauter 50 g bacon i en tykbundet gryde til det er let brunet. Kom løgtern ved og sauter til de er klare. Rør majskernerne i og rist dem med 2 min. Vend kål og chiliflager i, hæld fond, mælk og fløde på og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad grøntsagerne simre 20-25 min. til de er møre. Rist imens resten af baconen sprød på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Skær tomaterne i fine små tern. Kom halvdelen af grøntsager og væden i en blender og kør det glat. Rør det igen i gryden med de resterende grøntsager, varm igennem og smag til. Server chowderen i dybe skåle drysset med tomattern, ristet bacon og gerne klippet purløg. Server med masser af brød og evt. en rest kold kylling til.

Kommentarer og forslag til opskriften