0
Majs tortillas med paneret kuller, avokado og glaskål

Majs tortillas med paneret kuller, avokado og glaskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2 fingres størrelse, krydr godt med salt, og sæt dem til side til senere.

chili beanscitron
5 min.
Varm bønnerne

Kom bønnerne i en kasserolle, varm dem op, og smag til med salt, peber og citronsaft.

glaskål
10 min.
Hak kålen

Hak kålen i tynde stave, og vend dem med citronsaft, salt og peber.

rødløgavokadocreme frisk 9%
15 min.
Forbered topping

Kom creme frisk i en skål, og krydr med salt og peber.

Skær avokadoen i tern, og krydr med salt og citronsaft.

Hak rødløget fint.

20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fiskestykkerne i hvedemel, og steg dem i en god mængde olie på to sider, indtil de får godt med farve.

Tortillas, majs
25 min.
Lun tortillas

Varm tortillas på en tør pande eller i ovnen, og opbevar dem i et klæde indtil servering.

30 min.
Anretning

Servér tortillas på en tallerken, og top med fisk, bønner, grøntsager og creme frisk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
629 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
48,6 g
heraf sukkerarter:
6,4 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
38,2 g