0

Majs tortillas med stegt laks hjemmelavet salsa og spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgtomater
1 min.
Brank grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 250 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær tomaterne og løgene i kvarte og spred ud på bagepladen. Bag dem uden olie i ca. 15 min., indtil de er blevet brankede i overfladen og møre. 

spidskål
5 min.
Hak spidskålen

Hak spidskålen i tynde strimler.

yoghurt 3,5 %
10 min.
Rør yoghurten

Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

laksefilet med skind
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

hvidløgchilipulver
20 min.
Rør salsaen

Kom løget og tomaterne i et højt glas og blend med en stavblender. Tilsæt hvidløg og chilien (pas på med mængden - den er stærk). Smag salsaen til med salt og peber.

Tortillas, majs
25 min.
Rist pandekagerne

Rist pandekagerne på en varm tør pande i ca. 20 sek på hver side. Overfør til et klæde og pak dem godt ind, for at holde dem lune og fugtige.

30 min.
Anretning

Byg tortilllaerne med laksen, salsaen, spidskålen og yoghurten.

Kommentarer og forslag til opskriften