0
Majsstegte skærisingfileter med majsfrikassé, løg og knuste kartofler (2 pers.)

Majsstegte skærisingfileter med majsfrikassé, løg og knuste kartofler (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Mælk

Fremgangsmåde

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg og krydr evt. med lidt godt salt. Lige før kartoflerne skal serveres knuses de let med en ske og røres med hakkede toppe fra forårsløg, lidt dild (gem resten til majsfrikasseen) og et par klatter creme fraiche (gem resten til majsfrikasseen).

Majsfrikasse: Fjern bladene og kog majskolberne i rigeligt godt saltet vand i 10-12 min. Køl dem let ned og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket forårsløg (brug det lyse fra 1-2 forårsløg). Tilsæt creme fraiche og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og plukket finthakket dild - og server straks.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og fold dem på midten på den lange led. Vend dem i polentamel og steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem primært på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt et par smørklatter og vend fiskene når det er "bruset af". Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken - fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne med en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt). Steg det sidste minuts tid de resterende hele rensede forårsløg med på panden.

Anretning: Som vist på billedet med kartofler i en skål.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?