Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær agurk i tern og radiserne i kvarte.
Hak korianderen groft, både stilke og blade.
Snit rødløgene papirtyndt, gerne på et mandolinjern, hvis du har. Kom løgene i en skål dækket med koldt vand, indtil servering.
Steg kødet ca. 2-3 min i en gryde ved høj varme i en smule olivenolie. Tilsæt krydderblanding og drænede kikærter, når det har taget farve og er gennemstegt, og lad det stege med 1-2 min. Smag til med lidt salt.
Lun tortillas på en meget varm, tør pande ca. 1 min på hver side og hold dem lune indpakket i et viskestykke.
Anret tortillas ved bordet med kød, kikærter og grønt. Slut af med en god klat creme fraiche og drys af koriander.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()