0

Majsvafler med tacokrydret oksekød og sprød salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Rist kødet med salt og peber i lidt olie. Tilsæt tacomix og vand (se mængden af vand på emballagen) og lad det simre til kødet er mørt.

Vaffeldej: Rør hvedemel, majsgryn, bagepulver, natron og sukker sammen med ¼ tsk. salt og ¼ tsk. peber i en stor skål. Pisk smør, æg (str. M) og kærnemælk godt sammen og hæld det over. Tilsæt majs, klippet purløg og ost og vend det hele hurtigt sammen - rør ikke for meget - lidt klumper er helt ok.

Servering: Skyl salaten og striml den fint. Skær tomater og agurk i små tern og hak rødløg og oliven fint. Varm vaffeljernet godt op og bag vaflerne ved bordet. Top vaflen med salat, kød, grønt og oliven og spis straks.

Server sammen med guacamole, salsa og cremefraiche til at toppe med.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?