Rendang er en vidunderlig krydret ret, der stammer fra Indonesien. Den krydrede og meget aromatiske simreret stammer fra regionen Minangkabau i det vestlige Sumatra, og kan laves i et utal af variationer. Rendang er traditionelt set festmad, og mad man laver til religiøse højtider og andre store festlige begivenheder, hvor udsøgt mad er en selvfølge. Traditionen for rendang har nu bredt sig langt ud over regionen Minangkabau, og spises med velbehag i hele Indonesien og Malaysia, ja faktisk i det meste af Sydøstasien som fx i Thailand og på Filippinerne.
Kog risene efter anvisning på posen.
Pil og hak skalotteløgene fint. Skræl og riv ingefær fint. Fjern de yderste blade på citrongræsset, og hak den nederste tredjedel ultrafint. Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og sauter løgene klare deri, uden at de tager farve. Kom ingefær, citrongræs og krydderiblandingen ved, og sauter det med i 1-2 min., igen uden at det tager farve. Kom nu kødet, inkl. den væde der ligger derved, på, og hæld kokosmælken på.
Lad retten simre ved svag varme under låg i 10 minutter.
Tag låget af gryden, og lad saucen koge helt ind, til den klistrer og sætter sig fast på kødet. Den skal være tyk og cremet. Smag retten til med lidt rørsukker, salt, revet limeskal og limesaft.
Snit spidskålen så fint du kan, og kom den i en skål med lidt salt og limesaft. Knug kålen med dine hænder, og lad den trække, til den skal spises. Vend med lidt sukker og olivenolie.
Som vist på billedet. Server de lynsyltede kål og ris dertil.
Rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.
Kundekommentarer ()