0
Malaysisk laksa-suppe med citrongræs, kokosmælk og rejer

Malaysisk laksa-suppe med citrongræs, kokosmælk og rejer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Skagenfood håndpillede rejer
1 min.
Rejer del 1:

Kom rejerne i en sigte, og lad dem dryppe af til senere.

nudler
3 min.
Nudler:

Kog nudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra nudlerne, og vend dem med lidt neutral olie. Hold dem lune.

citrongræslimekoriander
5 min.
Forbered grønt:

Skyl korianderen, og hak den fint. Hak også gerne stilkene undtagen den nederste fjerdedel.

Pil de yderste tørre blade af citrongræs-stænglen, indtil du kommer ind til den blødere midte. Mas stænglen ved at slå på den med den døve ende af en stor kniv. Den nederste hvide del af stænglen snittes meget fint, og bruges i suppen.

Den tørre, grønne top indeholder masser af smag, så kom den evt. i gryden, når du koger suppen, og fisk den op, inden du serverer. 

Riv den grønne del af limeskallen fint, og pres saften fra. 

laksa krydderiblandingkokosmælknam pla (fiskesauce)snittet gulerod & porrecitrongræslime
10 min.
Laksa:

Sauter de snittede gulerødder og porrer i lidt smør/olie ved medium varme, uden at de tager farve. Tilsæt laksakrydderierne og citrongræs og rist igennem i 1 minut. Kom 1 dl vand pr. person på, tilsæt kokosmælk, og kog i yderligere 2-3 min. Smag laksaen til med fishsauce, salt, lidt (rør)sukker samt limesaft og -skræl.

Fif: hvis du vil have lidt mere dybde i smagen på suppen, kan du tilsætte en smule urte- eller hønsebouillon evt. som terning.

 

Skagenfood håndpillede rejernudler
14 min.
Rejer del 2:

Når suppen har kogt igennem i 2-3 min., tilsættes de kogte nudler. Bring suppen tilbage i kog, og tilsæt de drænede rejer. Sluk for blusset - suppen må IKKE koge efter rejerne er tilsat - og server straks.

koriander
20 min.
Anretning:

Som vist eller anrettet i portionsskåle. Drys med koriander. 

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Laksa krydderi indeholder: 20% gurkemejerod, 15% galangarod, 10% citrongræs, 10% bird eye chili, 10% korianderfrø, 10% spidskommen, 5% nelliker, 5% muskatnød, 5% cassiabark, 5% laurbærblade, 5% grøn kardemomme

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?