0

Mandelpaneret torsk med kokosris, frisk koriander, lime og sauteret spinat med chili og ingefær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mandler

Fremgangsmåde

Ris: Skræl og hak ingefæren helt fint og stil halvdelen til side til spinaten. Varm 1 spsk. olie op i en gryde og sauter den anden halvdel ingefær 2 min. ved middel varme. Kom ris, kokosmælk, et godt nip salt og 2½ dl vand ved og kog det op under omrøring. Skru ned til lav varme, læg låg på og lad det simre 15-20 min. til væden er helt optaget. Løsn risene forsigtigt med en gaffel lige inden servering.

Spinat: Skyl spinaten grundigt og slyng den tør. Varm 1 spsk. olie op på en pande, kom spinaten ved og rør til spinaten lige er faldet sammen. Kom den over i et dørslag og pres så meget væde ud som muligt. Tør panden af og varm igen 1 spsk. olie op derpå. Kom den gemte ingefær ved og sauter 2 min. ved middel varme. Snit imens chilien i tynde skiver - brug så lidt eller meget, som du lyster. Rør spinaten i, kom 2 spsk. smør og chilien ved og lad det smelte sammen. Smag til med salt og peber, anret på et lille varmt fad og hold det varmt. Tør panden af til fisken.

Torsk: Skær torsken i 4 ensartede portionsstykker og dup dem tørre. Krydr dem med salt og peber og vend dem i mandelmelet. Smelt 2 spsk. smør og 2 spsk. olie sammen på panden og lad det bruse af. Steg torskestykkerne gyldne og møre på begge sider ved middel varme. Anret og top dem hver i sær med masser af friskhakket koriander og en kvart lime.

Server straks, fx med en sprød grøn salat og frisk eksotisk frugt til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?