0

Mangoglaseret andebryst og majs/peber/kartoffelsalat på grill

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

And: Rør 2 spsk. salt, sukker og friskkværnet sort peber sammen og gnid kødet godt ind i blandingen. Læg kødstykkerne i en frysepose og læg den på køl i 4-8 timer. Kom mangochutney, marmelade og sennep i en foodprocessor og kør det til en helt glat masse. Tag kødstykkerne op af posen, skyl dem under koldt vand og dup dem tørre. Læg dem på grillen med skindsiden nedad over middel- og gerne indirekte varme (da fedtet nemt drypper ned og sætter flammer i gang). Vend kødet når skindsiden er let gylden og pensl med mangochutneyblandlingen. Vend hyppigt og pensl hver gang - indtil kødstykkerne er gyldne og rosastegte - de skal give lidt efter ved et tryk med fingeren. Skær kødet i tynde skiver inden servering.

Salat: Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Befri majsene for blade og tråde og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Snit forårsløgene i tynde skiver og skær peberfrugten i små tern. Rens chilien og hak den fint sammen med hvidløget. Vend kartofler, majs, forårsløg, peberfrugt, chili, hvidløg, lidt olie, salt og peber sammen og kom det i et fad, der kan sættes på grillen – en alubakke er perfekt. Sæt fadet på grillen lidt før kødet og rist salaten let. Dryp med vineddike og mere olie og drys friskhakket koriander over.

Server sammen med en god tzatziki, grønne asparges og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften