0

Marinerede kyllingespyd med krydret peanutbuttersauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Læg træspyddene i koldt vand. Bland sojasauce, 3 spsk. limesaft, stødt koriander, spidskommen, gurkemeje og 2 spsk. olie godt sammen. Hæld halvdelen i en stor skål og gem resten til saucen. Skær kødet ud i ensartede mellemstore tern, læg dem i den store skål og vend dem grundigt i marinaden. Dryp spyddene af og sæt kyllingestykkerne på. Læg spyddene side om side og dryp evt. resterende marinade over. Dæk til med film og lad dem marinere på køl i mindst 30 min.

Sauce: Hak skalotteløg og hvidløg helt fint og sauter dem gyldne i en kasserolle i 2 spsk. olie. Tilsæt den gemte marinade, farin, chili og 1 dl vand og kog det godt op under omrøring. Tag kasserollen af varmen og pisk forsigtigt peanutbutter i - konsistensen skal være helt glat, cremet og ensartet. Tilsæt evt. mere vand - hvis nødvendigt.

Spyd: Varm en grillpande rigtigt godt op og grill spyddene møre og gyldne på alle sider i ca. 8-10 min. i alt (afhængig af størrelse).

Anret de varme spyd på et fladt fad. Hæld den lune sauce i en skål og server den ved siden af. Drys det hele med grofthakkede koriander. Skær limefrugterne i både og server dem som tilbehør.

Server sammen med en god nudelsalat og skåret frisk frugt (fx ananas, mango og papaya).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?