Marinering: Riv skallen af citronen fint (saften skal bruges til fattoush - så gem citronen) og rør det med to fed presset hvidløg, oregano, salt og peber. Kom sautéskiverne i en plastpose, hæld marinaden over og ryst godt. Luk luften ud af posen, slå knude på og lad kødet marinere en halv time.
Fattoush: Flæk pitabrødene, læg dem på en bagerist og rist dem i ovnen til de er blevet sprøde. Skær tomaterne i store tern. Skræl agurken og skær også den i store tern. Halver rødløget og snit det i tynde skiver. Bræk pitabrødene i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med tomater, agurk og rødløg. Riv et fed hvidløg fint henover, pres saften af citronen over og dryp med olivenolie efter smag. Hak mynten og ½ bundt persille groft, kom det i skålen og krydr med salt og peber. Vend salaten sammen med luftige tag og lad den trække mens resten tilberedes. Smag til inden servering.
Sauce: Kom ½ bundt persille, dild og purløg i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt spidskommen, yoghurt, lidt olivenolie, salt og peber og kør det helt glat. Smag til og server koldt.
Kød: Tag kødskiverne op af marinaden og steg dem gyldne på begge sider i en smule olie – de skal ikke have så længe, da det fedtfattige kød let kan blive tørt.
Server retten med ovnbagte kartofler med paprika og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften