Schnitzler: Marinade: Kom ½ tsk. timianblade, oregano, 1 fed hvidløg, spidskommen og salt i en morter og stød det hele godt sammen. Rør det sammen med 2 spsk. olie og citronskallen og gnid marinaden ind i schnitzlerne. Lad dem trække lidt og steg dem derefter på panden i 3-4 min. på hver side.
Gratin: Skræl kartofler og selleri, skær dem i tynde skiver og læg dem i et fad. Pisk fløde, 1 tsk. friske timianblade, 1 fed hakket hvidløg, ¾ af parmesanen, salt og peber sammen og hæld det over. Riv resten af osten henover og bag gratinen i en 200 grader varm ovn i 30-40 min.
Svampe: Knus 1 fed hvidløg sammen med chili, ½ tsk. frisk timian og salt. Tilsæt 4 spsk. olie og rør det sammen. Soigner svampene og læg dem i et ovnfast fad. Hæld krydderolien over svampene, læg en smørklat på hver svamp og bag dem i den 200 grader varme ovn i 15-20 min.
Server sammen med en grøn salat og godt groft brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften