Spyd: Riv skallen af citronen ned i en frysepose og pres halvdelen af saften henover (resten af saften skal bruges til salsaen). Hak basilikummen og kom 1/3 i posen - resten gemmes til salsaen. Gentag med hvidløgene, men kom 2/3 af hvidløgene i posen. Tilsæt lidt olie, salt og peber, kom kødet i og ryst det hele godt sammen. Lad kødet marinere 20 min. på køl. Pil imens 4 af skalotteløgene og skær dem i kvarte. Sæt kødet og løgbådene på spyd (skiftevis) og grill dem møre ved middelhøj varme på grillen eller i ovnen ved 220 grader.
Salsa: Hak det resterende skalotteløg fint og kom det i en skål sammen med resten af basilikummen og hvidløgene. Fjern stilk og kerner fra tomater og peberfrugt og skær frugtkødet i små tern. Halver avokadoen, fjern skal og sten og skær frugtkødet i fine tern. Befri chilien for kerner og ribber og hak resten meget fint. Kom det hele i skålen, tilsæt saften fra den resterende halve citron, lidt olie, salt og peber. Vend salsaen forsigtigt sammen og smag til.
Kartofler: Halver kartoflerne på den lange led, vend med olie, salt og peber og læg dem på en bageplade med skærefladen opad. Bag kartoflerne ved 220 grader i 15-20 min. til de er møre og gyldne.
Retten serveres med en sprød grøn salat samt godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften