0

Marinerede Venøsteaks med kartoffel/sellerigratin og bagte krydderchampignoner

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Steaks: Pluk bladene af al timianen og kom en tredjedel i en morter (resten gemmes til gratin og champignoner). Kom også oregano, 2 fed pillede hvidløg, spidskommen og salt i morteren og stød det hele godt sammen. Riv citronskallen af en halv økologisk citron i og saml det hele med lidt olie. Krydr bøfferne med lidt friskkværnet peber, gnid dem godt med marinaden og lad dem trække 15-30 min. Steg dem gyldne på begge sider i lidt olie - 1-3 min. på hver side efter ønske.

Gratin: Skræl kartofler og selleri og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et ildfast fad sammen med en tredjedel friske timianblade, 2 fed presset hvidløg, fløde, 1 dl parmesanost, salt og peber. Vend det hele sammen og tryk det godt ned i fadet. Drys med det resterende parmesanost og bag gratinen i en 175 grader varm ovn i 35-45 min. til grøntsagerne er møre og overfladen flot gylden.

Champignon: Pil et fed hvidløg og knus det med resten af timianen, chili og lidt salt. Rør lidt olie i og vend det hele sammen med rensede champignoner i et ildfast fad - slut af med lidt tynde skiver smør ovenpå. Bag dem i en 175 grader varm ovn i 25-30 min. til de er møre og gyldne.

Server med en tomatsalat eller blandet grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.